CAND A APARUT ROCHIA ALBA DE MIREASA

In istoria rochiei de mireasa exista doua momente importante: Primul moment important al istoriei rochiei de mireasa a fost in 1499, cand Anna de Britania impune stilul alb si ideea de puritate, simbol al castitatii…

si cel de-al doilea, in 1840, cand Regina Victoria a Angliei poarta la nunta sa o rochie de mireasa «printesa» alba.
Intre 1499 si 1840, ideea de rochie de mireasa incepea sa prinda contur, nu ca si termenul in sine, dar ca si vesmant pentru acel eveniment. Majoritatea cuplurilor adoptau acelasi stil, tinandu-se cont de clasa sociala din care proveneau.
In principiu, la 1499 se porneste de la ideea de alb al rochiei de mireasa, insa nu se declanseaza un stil exact si propriu de urmat. In 1526, albastrul este culoarea dominanta, gatul este acoperit, podoabele erau foarte rar intalnite, cu o mica tentativa de crinolina. In 1662, rosul revine in tinuta rochiei de mireasa si apar corsetul, broderia, manecile cu volane exagerate si tull-ul.
In 1772, rozul si tonurile de roz purpuriu, pal – pastelat, crinolina si corsetul sunt caracteristici importante ale perioadei ale rochiei de mireasa. O data cu perioada victoriana, rochia de mireasa devine un mit viu si continuu.

Albul imaculat, cu broderia fina imbraca toata suprafata rochiei, unde florile de pe corset sunt parca decupate din natura si aplicate suav pe rochia de mireasa, unde voalul delicat acopera rochia, drapajele sunt dure si predominante in trena.

Apare si micul buchet de mireasa si coronita de flori pe capul miresei, iar umerii sunt delicat descoperiti.
Astazi intalnim elemente din rochia de mireasa a vremurilor timpurii! Rochia de bal, unde corsetul este mulat, decolteul este rotund sau in «V», fusta e ampla sau evazata, din materiale vaporoase sau rochia de tip «A» – clasica, eleganta, simpla, cu corsajul bine definit si fusta in forma literei A. Este nevoie sa fie amintita si rochia Imperiala sau cea Victoriana, cu talia plasata sub bust, ce continua cu o fusta in forma literei «A».
De asemenea, nu trebuie uitata importanta rochiei de mireasa, curgatoare, cu bretele late sau subtiri, care scot in evidenta bustul si gatul, si care se continua cu o fusta lejera. Cand vorbim de modelele de astazi sau de altadata nu ne putem limita la detalierea unor stiluri care pornesc din unul singur.
Dupa cum se stie, din totdeauna, rochia de mireasa este lunga si de multe ori cu trena.

Azi, nu peste tot in lume are culoarea alba. In China, albul este asociat doliului, nenoroc. 
Se spune ca atunci cand o mireasa alege sa se imbrace in alb, parintii se opun casatoriei sau o reneaga. In India, se admite ca rochia de mireasa sa fie alba, numai daca are si o aplicatie dintr-un material de alta culoare, rochia alba complet fiind considerata aducatoare de nefericire.

Bld.Dacia, nr.119, sect.2, Bucuresti ( zona piata Gemeni langa liceul Cantemir )

0748.561.051 / 0724.150.006

www.bestbride.ro

Adauga un comentariu